31 Aralık 2010 Cuma

biçimli kalçalara sahip olmak için

Bayanlarda en dikkat çeken bölgelerden biri olan kalçalardır. Kalçalarınızın şekilli ve dikkat çekici olması için bir kaç tavsiye yayınlayacağız. Biçimli kalçalara sahip olabilmek için işte yapmanız gerekenler:Öncelikle vücudunuz üzerinde yapacağınız tüm çalışmaların zaman gerektirdiğini, sabır ve istikrarın önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kalça kaslarını her gün çalıştırın. Sonunda istediğiniz duruma geldiğini göreceksiniz.

bel bölgesi yağlarını yakma yöntemleri

Hamilelik sonrasında bel bölgesinde oluşan yağlanma, hareketsiz bir yaşam tarzı sonucu oluşan göbek, fazla alkol tüketimi vs. her ne sebeple olursa olsun bel bölgesinde oluşan yağları eritebilmek ve biçimli, kaslı bir göbek ve karına sahip olabilmek için bu yazımızı dikkatle okuyun. Öncelikle vücudunuz üzerinde yapacağınız tüm çalışmaların zaman gerektirdiğini, sabır ve istikrarın önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Vücudun bir bölgesinde yoğunlaşan yağlar, çok dikkat çeker. Özellikle, bel bölgesi dikkat çekicidir. Bel bölgesinde oluşan yağları yakma yöntemleri bu yazımızda.

botoks hakkında bilinmesi gerekenler

Son zamanların gençleşme formülü olarak bilinen botox hakkında her şeyi biliyor musunuz? Botox yada bilinen söylemiyle gençlik iksiri ne kadar zamanla faydalı? Nerelere botoks uygulanabilir? Yan etkileri nelerdir? Bu soruların cevabını bu yazımızda sizlerin bilgilerinize sunmaya çalışacağız.

Botox: Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Botox, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Botox’un etki mekanizmasından tıpta birçok alanda yararlanılmaktadır. Plastik cerrahi alanında ise

cildi arındıran elma sirkeli tonik

Evde hazırlayabileceğiniz elma sirkeli tonik ile cildinizi kir ve yağdan arındırırken gözeneklerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Malzemeler:
Elma Sirkesi
Su
Pamuk

Hazırlanması ve Uygulanması:
İki yemek kaşığı elma sirkesi ile iki yemek kaşığı suyu karıştırın. Pamuk yardımıyla cildinizi bu solüsyonla

bitkisel süt toniği kürü

Bitkisel Süt Toniği Kürü Tarifi

Evde kolayca bulabileceğiniz malzemeler ile hazırlayabileceğiniz kürler ile hem cilt bakımınızı yapabilecek hemde güzelliğinize güzellik katacaksınız. Bitkisel süt toniği kürü hassas, güneşten yanmış ve kurumuş, çatlamış ciltler için mükemmel bir toniktir.

Malzemeler:
Lavanta,
Ebegümeci,
Aynısafa çiçeği,
Süt

30 Aralık 2010 Perşembe

astım ve nefes darlığı tedavi kürü

Astım ve nefes darlığı rahatsızlığı bulunanlar için Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin tarifi verdiği doğal ve bitkisel tedavi kürü sayesinde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.


Profesör Doktor Ahmet Maranki astım tedavisinde ve nefes darlığı problemi yaşayanların günümüzde, çok olduğunu bu hastalıkların şifalı bitkilerle tedavi edilebileceğini söyledi. Genel olarak astım problemi çeken hastalar, nefes alıp vermek de zorluk çekerler. Bunun sebepleri ve nedenlerine baktığımız zaman akciğerdeki küçük hava keseciklerinin zamanla daralması sonucu ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Astım belirtileri bazen öksürük veya oturduğunuz yerde nefes alıp verirken, hırıltılar ve hışırtılar oluşabilir. Astım kimi zaman kronik veya aileden gelen kalıtsal genel bir durum olabilir. Profesör Doktor Ahmet Maranki astım bronşit tedavinde uygulayabileceğiniz bazı bitkisel formülleri şu şekilde sıraladı.

29 Aralık 2010 Çarşamba

doğal gençleşme kürü

Bitkisel ve doğal tedavi kürleri ile gençlik iksiri tarifi burada. Cildinizin genç ve güzel, vücudunuzun ise diri kalması için gençlik kürü tarifini uyguladığınızda siz de ihtiyarlamadan hayatınıza devam edebilirsiniz. Bal ve tarçınla hazırlanan çay, düzenli içildiğinde hem ciltteki hem de vücuttaki yaşlılık harabiyetini önler.

Malzemeler:
Bal
Tarçın
Su

27 Aralık 2010 Pazartesi

kollesterol tedavi kürü

Yard. Doç. Dr. Ömer Coşkun’dan şifalı bitkilerle tedavi edilebilen hastalıklara destek amaçlı kullanılabilecek doğal bitki kürleri burada.


Tıp literatüründe Kollesterol rahatsızlığına metabolik sendrom adı verilmektedir. Bu rahatsızlığın tedavisinde ciddi doktor desteği gerekmektedir.

Yüksek kolesterol rahatsızlığının tedavisi sırasında bazı şifalı bitkiler ile hazırlanan kürler vasıtasıyla tedaviye destek sağlanarak kolesterol seviyesi indirilebilir.

26 Aralık 2010 Pazar

bitkisel süt toniği hazırlamak

Bitkisel Süt Toniği
Bitkisel, doğal ürünlerle hazırlanan tonikler ile yıpranmış, doğallığını yitirmiş cildinizi tazeleyip daha doğal ve güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Aşağıdaki tonik tarifi sayesinde evde bitkisel cilt bakım kürü hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
Lavanta
Ebegümeci
Aynısafa Çiçeği
Süt

şifalı bitkilerin toplanması ve kurutulması

Şifalı Bitkilerin Toplanması ve Kurutulması
Şifalı bitkiler olarak adlandırılan ve değişik hastalıklara ve rahatsızlıklara iyi geldiği uzmanlarca belirtilen bitkilerin nasıl toplanacağı, nasıl kurutulacağı hakkında sizleri aydınlatmaya çalışacağız.
Yanlışlıkla zehirli bir bitki toplamamak için, toplanmadan önce, söz konusu bitkinin kesin olarak teşhis edilmesi gerekir! Örneğin maydanozgiller ailesine ait bitkilerin arasında zehirli türler de vardır. Bu yüzden, çok dikkatli olmak gerekir. Bitkiler hakkında verilen ayrıntılı bilgiler ve resimler bu konuda aydınlatıcı olacaktır.

23 Aralık 2010 Perşembe

kuru ciltler için gece kremi

Kuru Ciltler İçin Gece Kremi

Doğal, kolay ve evde kendiniz hazırlayabileceğiniz, bitkisel cilt bakım kürü tarifleri burada. Kuru ciltler için Suna Dumankaya’nın tarifini verdiği gece kremi tarifini yayınlıyoruz.

Malzemeler:
50 gr. vazelin
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı havuç suyu
sevdiğiniz bir koku

zayıf ve seyrek saçlara zeytinyağı maskesi

Zayıf Ve Seyrek Saçlara Zeytinyağı Maskesi

Bitkisel, doğal ve evde hazırlayabileceğiniz Suna Dumankaya kür tarifleri ile sağlığınıza sağlık, güzelliğinize güzellik katacaksınız.

Malzemeler:
200 gr. saf zeytinyağı
10 adet ceviz veya fındık içi
1 tatlı kaşığı toz kuru maya

13 Aralık 2010 Pazartesi

dr. ömer coşkun selülit tavsiyeleri

Dr. Ömer Coşkun’dan selülit oluşmaması için bazı tavsiyeler. Bu tavsiyelere uyarak vücudunuzda selülit oluşmasını engelleyebilir böylece bacak güzelliğinizi korumuş olursunuz.

İşte o sağlık tavsiyeleri:
Kafein selülit yapar. Kahve ve siyah çay yerine, bitkisel çay için. Ancak bir bitkisel çaydan günde bir veya iki bardaktan fazla içmeyiniz. Havuç suyu, nar suyu, domates, ev yoğurdu, peynir, kayısı, kara üzüm, brokoli, kırmızı ve beyaz lahana, karnıbahar, kıvırcık salata, semizotu, şalgam suyu, acı biber,

12 Aralık 2010 Pazar

vücuttaki çatlakların tedavisi

Hızlı kilo alıp verme ve doğum gibi nedenlerle ortaya çıkan cilt çatlakları, mekanik dermoabrazyon yöntemiyle giderilebiliyor. Selülit, kilo, yağlanma derken bir başka kabusu gözardı etmeye başladık; çatlaklar. Hızlı kilo alıp verme ve doğum gibi nedenlerle ortaya çıkan çatlak problemi, sadece bacaklarda değil, vücudun çeşitli yerlerinde oluşabiliyor. Vücutta çatlak oluşmasının nedenlerini şöyle açıklınıyor: “Çatlaklar, hızlı kilo alıp verme, gebelik, kortizon kullanımı, metabolik rahatsızlık gibi nedenlerle oluşabilir.

9 Aralık 2010 Perşembe

bitkisel limonlu cilt bakım toniği

Cilt Bakımı İçin Bitkilerle Tonik, Temizleme Sütü, Krem ve Peeling Yapımı

Doğa, güzelliğin anahtarını da içinde saklıyor! Cilt bakımı için evde yapabileceğiniz bitkisel ve doğal cilt bakım maskelerinin nasıl yapılacağını anlatıyoruz. Cildinizin bakımını yapan bu karışımla ruhunuzu da sakinleştiriyorsunuz!

Limon Toniği
Malzemeler:
Votka
Limon

botox nedir ne işe yarar

Botox (Botoks = Botulinum toksini)
Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Botox, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Botox’un etki mekanizmasından tıpta birçok alanda yararlanılmaktadır. Plastik cerrahi alanında ise genellikle mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki çizgilenmeleri azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacı ile kullanılır.

beslenirken bilinmesi gerekenler

Yediğimiz yiyeceklerin özelliklerini bilmediğimiz için belki de fazla kilo veya aşırı şişmanlık durumlarıyla karşılaşıyoruz. Obezite vb. durumlarla karşılaşmamak için bu yazımızı mutlaka okuyun.

Protein ile Karbonhidratlar beraber yenilmez. Örneğin; Etle Pilav, Peynirle Ekmek, Yumurtayla Patates beraber yenilmez. Belki size normal yaşantınıza göre ilginç gelebilir ama doğrusu budur.

Sıvı içecekler ve meyveler kesinlikle aç karnına, mide boşken yani yemekten önce veya yemekten 2-3 saat sonra yenip içilmelidir. Çünkü meyveler ve sıvı (Su, çay, kahve, kola) gibi içecekler midede beklemeden bağırsak yoluyla sindirilip vücuttan atılır. (Muz, hurma ve kurutulmuş meyveler hariç.) Günlük yaşantımızda genellikle meyveyi yemeğin hemen üzerine yeriz veya çay ve suyu yemeğin hemen üzerine içeriz bu uygulama kesinlikle yanlıştır.

bölgesel fazlalıklara çözüm önerileri

Öncelikle vücudunuz üzerinde yapacağınız tüm çalışmaların zaman gerektirdiğini, sabır ve istikrarın önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Vücudun bir bölgesinde yoğunlaşan yağlar, çok dikkat çeker. Özellikle, bel bölgesi dikkat çekicidir. Vücudun farklı bölgelerinde oluşan yağları yakma yöntemleri bu yazımızda.

Bel bölgesi:
İnce bir bel vücudumuzun daha zayıf ve biçimli görünmesini sağlar. Kıyafetlerimiz daha bir yakışır sanki. Vücudumuzun tam ortasında yer alan bu bölgedeki incelmeler doğal olarak hem üst hem de alt

7 Aralık 2010 Salı

elma sirkesi ile gelen güzellik

Her Derde Deva Elma Sirkesi

Günümüzde kadınlar ve erkekler için en büyük sorun olarak görünen cilt bakımı, saç bakımı, sivilce, ciltteki lekeler, şişmanlık, varis tedavisi konularında kozmetik firmalarının sürekli yeni ürünler piyasaya sürerek bu büyük pastadan pay almaya çalıştıkları dönemde ürettikleri kimyasal ürünlerin cilt bakımı, saç bakımı, sivilce, ciltteki lekeler, şişmanlık, varis tedavisi için ne kadar fayda sağladığı hepimizce bilinmektedir. Oysa Bütün bunlar için doğal fermantasyonla üretilmiş, ucuz, güvenli birkaç şişe elma sirkesi yeter de artar bile.

Cilt bakımı, saç bakımı, sivilce, ciltteki lekeler, şişmanlık, varis tedavisi için ihtiyacınız olan tek şey yalnızca elma sirkesi. Elma sirkesi özellikle sağlıkla parlayan saçlar, lekesiz bir cilt ve ince ve güzel bir vücuda kavuşmak için çok önemli.

cilt çatlaklarına çözüm yolları

Ciltteki Çatlaklardan Nasıl Kurtulursunuz?

Doğum yapan her kadının görmekten nefret ettiği bel ve karın bölgesindeki çatlaklar artık ameliyat masasına yatmadan tedavi edilebiliyor.

Çok kilo alıp vermekten ya da doğum sonrası vücudumuzda hayatımız boyunca taşınacak izler, çatlaklar oluşur. Aynaya bakmanın kabusa dönüştüğü çatlakları artık yok etmek mümkün. Nasıl mı? Sorumuzun cevabını Epibeauty’nin sahibi Estetisyen Figen Yaşar Şen’den alacağız.

Vücut çatlakları (striae) çatlakları nedir? Nasıl oluşur?

cildimizin düşmanları nelerdir

Cildimizin Düşmanları 

Bir çok konuda olduğu gibi özellikle de sağlık konusunda önceden tedbir almanın ileride oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemede ne kadar etkili olduğu tüm tıp uzmanları tarafından sık sık dile getirilmektedir.

Cildimiz ile ilgili bilinmesi gereken bir çok özellik var. Ancak gerek cilt bakımı, gerekse temizliği konularında pek duyarsız davranıyoruz. Cildimizde yaşlanma ve sarkmalar başladıktan sonra ise tedavi yolları arıyoruz. 

6 Aralık 2010 Pazartesi

sağlıklı zayıflama önerileri

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit, fazla kilolarınızdan kurtulmak için neler yapmanız ve nelerden kaçınmanız gerektiğini anlatıyor: ideal kilonuza kavuşmanız için ağır ve sıkıcı diyetlere ihtiyacınız olmayacak

BÜYÜK şehirlerde yaşamanın en büyük dezavantajlarından biri, yoğun iş hayatı ve günlük koşuşturmalarımız nedeniyle düzensiz beslenmek zorunda kalmamız. Hemen hepimiz sabahları kahvaltımızı ayakta atıştırıyor, gündüz