17 Mart 2011 Perşembe

cildi sıkılaştırma kürleri

cildi sıkılaştırma kürleri yazımızda; cilt gerdiren ve sıkılaştıran maskelerin nasıl hazırlandığı ve nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgileri bulacağınız bu yazımızda sizleri cilt sıkılaştırmak, cildi germek, bitkisel kürler, maskelerle cilt bakımı gibi sorunlarınıza çarelerin neler olduğunu anlatmaya çalışacağız.
Sıkılaştırmak İçin Yumurta Maskesi
Bir adet yumurtanın beyazını bembeyaz köpük olana kadar iyice çırpın. Göz ve dudak çevreniz dahil tüm cildinize elle veya bir parça pamuk yardımı ile sürün. Kuruyana kadar yaklaşık 10-15 dakika bekleyin ve cildinizi yumuşak bir şekilde durulayın. Oldukça zahmetsiz olan bu maskeyi düzenli olarak haftada iki defa uyguladığınızda pahalı sıkılaştırıcı kremlere boşa para harcadığınızı anlayacaksınız.
Cilde Ani Gerginlik Veren Maske
Eveeet 1 saat sonra önemli bir randevunuz var ve siz cildinizin ışıl ışıl, gergin görünmesini istiyorsunuz. İşte çaresi: 1 çay kaşığı yaş maya ve 1 çay kaşğı süt hepsi bu. İyice karıştırıp göz ve dudak çevreniz hariç yüzünüze sürün. Yarım saat sonra cildinizi bol ılık su ile durulayın. Bu sıkılaştırıcı maskeyi 20 li yaşlarınızdayken ayda bir defa, 30 lu yaşlarınızdayken ayda iki defa ve 40 lı yaşlarınızdayken haftada bir defa uygularsanız mayanın içeriğindeki yüksek protein sayesinde dokularınızın yenilenmesini ve ilerleyen yaşınıza rağmen cildinizin daha pürüzsüz bir görünüm almasını sağlamış olursunuz.
Balık Yağı ile Cildinizi Gençleştirin
Cildinizin sağlıklı ve genç bir görünüm kazanmasını istiyorsanız balık yağından vazgeçmeyi. Eczanelerden kolayca bulabileceğiniz balık yağı kapsüllerini kırarak içindeki yağı tüm cildinize yedirin. Bunu haftada bir defa uygulayın ve farkı fark edin.
Göz Altı Morlukları ve Kırışıklıklar İçin Hemoroid Kremi
Hemoroid kremi içeriğinde bira mayası bulunduğundan, Kozmetik tezgahlarındaki pahalı sıkılaştırıcı kremlerle aynı işi görüyor. Hem göz altındaki morlukları ve şişliklari alıyor hem de dokuların büzüşmesini sağlayarak cildin gerginleşmesine yardımcı oluyor.
Yüzü Nemlendirerek Güzellik Ve Canlılık Sağlayan Naneli Maske
Üç avuç nane yaprağının üzerine kaynar su dökülerek bir gün beklenir. Bir gün sonra süzülen iki fincan nane suyuna bir çay kaşığı menekşe yağı, bir çorba kaşığı kaymak ve bal ilâve edilir. Hazırlanan karışıma mısır unu ilâve edilerek krem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Yüzü nemlendirerek ona güzellik ve canlılık sağlayan naneli maske, aynı zamanda koruyucu olarak ta ellere ve diğer uzuvlara tatbik edilir. Hazırlanan bu güzellik kremi şampuan olarak kullanıldığında da saçlara ayrı bir canlılık verir.
NOT: Cilde uygulanan yüz maskelerinin pek çoğu 15 ila 20 dakika uygulanır ve sıcak su ile yıkanıp uzaklaştırılıp ardından so­ğuk su ile durulanır. Maskeyi göz alanlarına uygulamayın. Her hangi bir maskeyi kullanmadan önce yüzünüz yıkanmalı veya krem ile temizlenmelidir.

Cildi sıkılaştırmak için kür
Cildinizi sıkılaştırmak için de adaçayını demleyip yüzünüzü bu suyla silin. Yuvarlak hareketlerle yukarı doğru masaj yapın. Maden suyuna yarım limon sıkıp buzlukta dondurun. Bu buz küplerinden birini her gün yüzünüzde dolaştırın.