26 Mayıs 2011 Perşembe

şifalı bitkilerle sağlıklı hayat

Şifalı bitkiler ufak tefek rahatsızlıkların tedavisi konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Bu arada da sık sık, şifalı bitki çayları ile kişinin kendini tedavi edebilmesinin mümkün olduğunun altını çizmek istiyorum. Bitki çayları ve tentürleri etkili ve zararsız ilaçlardır. Ama önemli hastalıklarda ancak, bir uzmanın uyguladığı tedaviye eşlik edebilir veya onu destekleyebilir. Önemli hastalıkların tedavisi mutlaka uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır, ama her ufak tefek rahatsızlıkta da kişinin hemen doktor kontrolüne girmesi gerekmeyebilir.



Şifalı bitkilerle ilgilenmek isteyen kişinin, bitkinin yapısı, organları ve bu organların işlevleri hakkında bazı temel bilgilere sahip olması gerekir. Bir bitkinin çeşitli organları, birbirine benzemeyen çeşitli etken maddeleri içerir. Şifalı bitkilerle tedavi alanında bu organlar, bitkisel droglar olarak tanımlanır. Yaygınlıkla kullanılan organ, glikozitler ve alkaloitler içeren yapraklardır. Kök ve yapraklar arasında taşıma işlevi üstlenen bir yol olarak da tanımlanabilecek saplar ise genellikle kullanılmaz, ama bu kural bazı bitkilerde değişebilir. Yani, bazı bitkilerin sapları da etken madde içerebilir. Aynı biçimde, bazı ağaçların kabukları da etken madde açısından zengindir. Yeraltındaki, adeta depo görevi üstlenen sürgünler, biçimlerine göre, köksap, yumru, kök veya soğan adları ile tanımlanır. Kökler, topraktan emdikleri su ve madensel tuzları yapraklara gönderirler. Genellikle şeker, bazen vitaminler ve alkaloitler depolarlar. Çiçek ve meyve, bitkinin soyunun devamının sağlanması görevini üstlenmişlerdir. Genellikle içerdikleri etkin maddeler nedeniyle, şifalı bitkilerle tedavi alanında önemli yere sahiptirler. Toplanmayan çiçek meyve oluşturur. Bitki tohumu, bitkinin gelişme aşamasında gerekli olan etken maddelerin özünü içeren bir depodur. Çiçeksiz bodur bitkiler ise, çiçek tozu (polen) benzeri, sarımsı tozlar üretirler.



Sitemizi (http://kurlerletedavi.blogspot.com/) okuyarak, kendiniz için yararlı olacağına inandığınız reçeteleri gönül rahatlığı içinde uygulayabilirsiniz. Bazen olumlu sonuç alamamanız da söz konusu olabilir. Ama önerilen reçeteleri uygun biçimde ve dozajlarda uyguladığınızda, kötü bir sonuçla karşılaşmayacağınıza kesinlikle inanabilirsiniz.



Değerli ziyaretçilerimiz; Şifalı bitkilerin tedavi edici gücüne inanabilir ve hatta onlarla başarılı sonuçlar elde etmiş de olabilirsiniz. Ama sağlığınıza gerçekten değer veriyorsanız, özellikle, önemli sonuçlara yol açabilecek hastalıklarda doktora görünmeyi ihmal etmeyiniz! Basit bir rahatsızlık sandığınız belirtiler, yaşamsal önemde bir hastalığın ön belirtileri olabilir! Hastalıkların teşhisi ve tedavisi yalnızca uzman tıp doktorlarınca gerçekleştirilebilir!



Şifalı bitkilerin tedavi edici gücünden, basit rahatsızlıklarınızı geçiştirmek için yararlanın. Önemli hastalıkların tıbbi tedavisi sırasında da, doktorunuzun onayını almak kaydıyla, bu tedaviye şifalı bitkilerle destek verebilirsiniz. Ama çok iyi tanımadığınız bitkilerle kendinizi tedavi etmeye hiçbir zaman kalkışmayınız! Doğada her hastalığa çare olabilecek pek çok sayıda şifalı bitki vardır; ama bu bitkileri gereğince kullanabilmek için bilimsel eğitime de kesinlikle gerek vardır!
Sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler dileğiyle.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

böbrek hastalıklarının tedavisi için şifalı kürler

Bazı hastalıkların tedavisinde herbalistlerin tavsiyelerini sizler için bir araya getirmeye çalıştık. Böbrek hastalıklarının iyileştirilmesi için kullanılan bitkisel tedavi yöntemleri aşağıdadır. Bu hastalığın tedavisi için öncelikle bir hekime danışınız.



Böbrek hastalıklarına iyi gelen şifalı bitkiler ve kullanım şekilleri:


Arpa'nın suda kaynatılarak elde edilen sıvısı böbrek ve safrakesesi taşlarının sebebiyet verdiği ağrılara, karaciğer ve dalak hastalıklarına iyi gelir.


Domates, pırasa, armut ve üzüm safra ve böbrek taşlarına iyi gelir. Domates, sıcak aylarda bol miktarda yenilirse, böbrek ve kan dolaşımını rahatlatır. Domatesten tam olarak yararlanabilmek için daima çiğ yenmelidir.


Adaçayı bir miktar kurutulup 1 litre suda kaynatılarak içildiğinde böbrek ve mesane rahatsızlıklarına iyi gelir.


Anason tohumları toz haline getirilip, üzüm şırasına karıştırılarak içildiğinde böbrek taşlarını düşürür.
Armut, böbrekleri çalıştırır.


Andız otu üzüm şırasının içinde bir ay bekletilip içilirse böbrek, mesane ve safra kesesi taşlarının oluşumunu önler.

Hint safranı kökü ve çalısı kaynatılarak içildiğinde karaciğer ve safrakesesi rahatsızlıklarını giderir.

3 Mayıs 2011 Salı

akciğer hastalıklarına iyi gelen şifalı bitkiler

Akciğer rahatsızlıklarına iyi gelen şifalı bitkiler:



Şifalı bitkilerle alternatif tıp, alternatif tedavi adları altında bazı hastalıkların tedavi edildiğini hepimiz biliyoruz. Akciğer rahatsızlıklarını tedavi eden, akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan şifalı bitkilerin neler olduğunu, nasıl kullanıldığını birlikte inceleyelim.


Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenirse akciğer kanamasına çok iyi gelir. Üzüm şırasının içinde bir ay bekletilen andız otu akciğer rahatsızlıkları ve vereme iyi gelir.


Hıyar suyu akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.


Melek otu akciğeri kuvvetlendirir.


Şalgam akciğer bronşların temizlenmesine yardımcı olur.

Tarçın ağacı akciğerleri kuvvetlendirir.

kabızlığı gideren şifalı bitkiler

Kabızlığa şifalı bitkilerle nasıl çözüm bulunur bu yazımızda bunu inceleyeceğiz. Yapılan araştırmalar kabızlık rahatsızlığı çekenlerin aşağıda belirtilen şifalı bitki, meyve, sebze ve otları kullandıklarında kabızlığın geçtiğini gösteriyor.

Kabızlığı gideren şifalı bitkiler:
Pırasa, erik, kiraz, üzüm, zeytinyağı ve şalgam kabızlığa iyi gelir.
Elma yemeklerden önce yenilirse kabızlığı giderir.
Erik'in kurutulmuşu kabızlığa karşı iyi bir ilaçtır. Erikleri akşamdan ıslatıp sabah aç karnına yemek, üzerine de suyunu içmek yararlı olur.

Fesleğen tohumları kaynatılarak içilirse kabızlığa iyi gelir. Frenk üzümü yapraklarından yapılan çay kabızlığa iyi gelir.

Gül yapraklarının dip kısmı kesilmeden reçel yapılırsa kabızlığa iyi gelir.

Ispanak hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.

Keten, bağırsak cidarına etki ederek sindirimi hızlandırır. Bu nedenle son derece etkili ve sağlıklı bir müshil ilacıdır. Vücutta herhangi bir tahribat yapmadan kabızlığı önler.

Taze incir kabızlığı giderir. Kuru incirler akşamdan suya konup yumuşatılarak sabahleyin aç karnına yenirse bağırsakların faaliyetini arttırır.