14 Temmuz 2011 Perşembe

afrika bamyasının yararları nelerdir

Ülkemizde kara bamya olarak bilinen ve hemen hemen her bölgede yetiştirilebilen Afrika bamyasının faydaları hakkında sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Özellikle yaz aylarında tüketilmesi tavsiye edilen kara bamyanın bilinen en önemli özelliği susuzluğu ve harareti dindirmesidir.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

saç dökülmesini önleyen lavanta kürü

Saç dökülmesini önlemek için bitkisel kürlerle tedavi olduğunu biliyor muydunuz? Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu dökülen saçlar için lavanta kürünü önerdi. Bu kürü düzenli kullandığınız takdirde saç dökülmesinin sona ereceğini ve dökülme problemlerinin giderileceğini belirtti.

karın çatlağına bitkisel kür maskesi

Karın bölgesinde meydana gelen Karın çatlakları nasıl geçer, göbek çatlağı için ne yapılır, karın çatlaklarına bitkisel çözüm var mıdır, göbekteki çatlaklara doğal maske tarifi, karın çatlaklarına iyi gelen bitkisel yağlar nelerdir diye soracak olursanız deride oluşan çatlakları iyileştiren bu kür tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Şifa bulmanız dileğimizle;

Ebru şallı, tv programında bizlerle paylaştığı deride oluşan çatlakları iyileştiren tarifini aşağıda yayınlıyoruz. Bu maske ile özellikle göbek bölgesinde oluşan karın çatlaklarına çözüm bulabilirsiniz. Bitkisel yağlar ile hazırlanan bu kür ile derideki çatlakların azalacağını ve zamanla yok olacağını belirten Ebru Şallı, doğum sonrası hamile çatlakları yada kilo alıp verme sonucu oluşan karın çatlakları için mükemmel doğal bir maske olduğunun altını çizdi.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı badem yağı
1 yemek kaşığı ceviz yağı
1 tatlı kaşığı menekşe yağı
1 yemek kaşığı susam yağı

Hazırlanması ve Uygulanması:

Tüm yağlar bir kase içerisinde iyice karıştırılır. Karın çatlakları olan göbek bölgemize dairesel haraketler ile masaj yapılarak sürülür. Çatlak maskesinin daha etkili olabilmesi için cildin derinlemesine temizlenmiş veya peeling yapılmış olması gerekir. Bunun için mutlaka haftada bir kez çatlak oluşan bölgeye kese yapılması tavsiye edilmektedir. Tamamen doğal olan, bitkisel yağlar ile hazırlanan bu çatlak maskesinin karın çatlaklarına çok faydalı olduğu belirtilmiştir.