Ağız kokusu, istenmeyen ve çevremizi rahatsız eden
rahatsızlıklardan en önde gelenlerden biridir. İnsanlar çevrelerini ya ter
kokuları ya da ağız kokuları ile rahatsız ederler. Biz bu yazımızda ağız
kokusuna çare olan bitkisel önerilerimizi anlatacağız.
Elma ve armut, havuç ve turp nefesinizi tazelemek ve
temizlemek için etkilidir. Bunlar içerdikleri gıda lifleri sayesinde
tükürüğünüzü temizler, aynı zamanda damağınızda tatlı bir tat bırakırlar.
Tarçın ve Nane Filizleri: sarımsak ve soğan kokularına karşı
birebir etkilidir. Tarçın kabuklarının içeriğinde bulunan özel bir yağ,
ağzınızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın ya da nane aromalı
sakızlar da benzer etkilere sahiptir. xylitol bileşkeni içeren sakızlar diş
çürüklerini önlemeye yardımcı olur.
Limon: Bir limonu ortadan ikiye bölerek emebilirsiniz. Eğer
bunu yapmak istemiyorsanız, bir bardak sodanın içine limon dilimleri atarak
içebilir, sodanız bittikten sonra limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Limon
aromalı şekerler tüketmek daha pratik olabilir.
Maydanoz: Maydanoz nefesi tazeleme özelliğine sahiptir.
Bunun yanı sıra taze biberiye de aynı şekilde etkili olabilir.
Eğer ağız kokusunu daha egzotik tatlarla çözmek isterseniz
anason, kakule, kişniş, rezene gibi baharatları kullanabilirsiniz. Küçük
miktarlarda tüketeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasında içeceğiniz
kahve bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacaktır.
Yoğurt: Eğer gün içinde yağlı ve kötü kokabilecek gıdalar
yediyseniz lezzetli bir alternatifi olarak yoğurt yemeği tercih edin. Günde bir
ya da iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağzınızda oluşacak hidrojen sülfür
kokusunu yok etmeye yardım eder. İçine C vitamini açısından yüksek meyveler
koyarak yoğurdunuzu tatlandırabilirsiniz.
Genellikle ağzınızın içini çürük bir yumurta gibi kokutan hidrojen sülfürdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder