20 Aralık 2012 Perşembe

ağız kokusuna çare bitkiler


Ağız kokusu, istenmeyen ve çevremizi rahatsız eden rahatsızlıklardan en önde gelenlerden biridir. İnsanlar çevrelerini ya ter kokuları ya da ağız kokuları ile rahatsız ederler. Biz bu yazımızda ağız kokusuna çare olan bitkisel önerilerimizi anlatacağız.

Elma ve armut, havuç ve turp nefesinizi tazelemek ve temizlemek için etkilidir. Bunlar içerdikleri gıda lifleri sayesinde tükürüğünüzü temizler, aynı zamanda damağınızda tatlı bir tat bırakırlar.

Tarçın ve Nane Filizleri: sarımsak ve soğan kokularına karşı birebir etkilidir. Tarçın kabuklarının içeriğinde bulunan özel bir yağ, ağzınızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın ya da nane aromalı sakızlar da benzer etkilere sahiptir. xylitol bileşkeni içeren sakızlar diş çürüklerini önlemeye yardımcı olur.

Limon: Bir limonu ortadan ikiye bölerek emebilirsiniz. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, bir bardak sodanın içine limon dilimleri atarak içebilir, sodanız bittikten sonra limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Limon aromalı şekerler tüketmek daha pratik olabilir.

Maydanoz: Maydanoz nefesi tazeleme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra taze biberiye de aynı şekilde etkili olabilir.

Eğer ağız kokusunu daha egzotik tatlarla çözmek isterseniz anason, kakule, kişniş, rezene gibi baharatları kullanabilirsiniz. Küçük miktarlarda tüketeceğiniz bu baharatlar sayesinde yemek sonrasında içeceğiniz kahve bile ağzınızda daha sonra kötü bir tat bırakamayacaktır.

Yoğurt: Eğer gün içinde yağlı ve kötü kokabilecek gıdalar yediyseniz lezzetli bir alternatifi olarak yoğurt yemeği tercih edin. Günde bir ya da iki kere yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağzınızda oluşacak hidrojen sülfür kokusunu yok etmeye yardım eder. İçine C vitamini açısından yüksek meyveler koyarak yoğurdunuzu tatlandırabilirsiniz.

Genellikle ağzınızın içini çürük bir yumurta gibi kokutan hidrojen sülfürdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder