21 Ağustos 2011 Pazar

Saçları Gürleştiren Şifalı Kürler

Saçların zayıf ve cansız olması, saçların çabuk dökülmesine neden olduğu bilinmektedir. Saçların dökülmesini önlemek ve saçları gürleştirmek için çok faydalı ve bilinen en iyi bitkisel kürlerin tarifini aşağıda açıklıyoruz. Bu kürler sayesinde saçlarınızın gür ve sağlıklı olmasını sağlamak sizin ellerinizde. Burada tarifi verilen kür malzemelerini aktarlardan kolaylıkla bulabilirsiniz.

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Varis Ülseri Nasıl Tedavi Edilir

Varis ülserinin bitkisel tedavi yollarını aşağıda açıklamadan evvel varis ülserinin tam olarak ne olduğu hakkında bilgi verelim. Daha çok bacağın alt kısmında görülen yuvarlak bir yaradır. Nedeni varisli yerde meydana gelen herhangi bir yaralanmadır. Hastalık bacağın alt kısmında bileğe yakın bir yerde yuvarlak bir yara olarak ortaya çıkar. Ayak bileği şişer, deri esmerleşir ve bazen de ağrı hissedilir. Uzman Doktorlar tarafından tedavi edilmesi gerekir.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

varis ülseri nedir

Varis Ülseri Nedir?

Ayaklarda bulunan damarların bir bölümünün etrafında kahverengi lekeler oluşmasına varis ülseri denir. Varisli damarlardaki bu rahatsızlığın çaresi vardır. Yeni başladığı zamanlar açık kahverenkli olan bu bölümler zamanla koyu kahverengi rengini alır. Uzman doktorlar genelde ilk bakışta varis ülserini teşhis edebilir. Ayrıca istenilen ve yaptırılan testler ile hastalığın altında yatan bir neden olup olmadığına da bakılır. Kan testleri, ekokardiyografi ve bilgisayarlı tomografi taramaları kan pıhtıları ve diğer sorunların belirlenmesine yardım edebilmektedir. Ağır derin ven trombozu dahil bazı durumlar, ciddi komplikasyonlar, hastalığın tedavisi için gereklidir. Bu nedenle erken tanı ve teşhis çok önemlidir.

11 Ağustos 2011 Perşembe

tırnak matarına bitkisel tedavi kürü

Ayak tırnaklarında veya el tırnaklarında meydana gelen mantar hastalığının tedavisi için ünlü herbalist Suna Dumankaya’dan bitkisel ve evde hazırlanabilen bitki çaylı tedavi kürü tarifi ile şifa bulmanız dileğimizle. Bu kür ile mantar rahatsızlığınıza çare bulabileceksiniz. Suna Dumankaya, düzenli kullanıldığında mantarın tamamen yok olacağını belirttiği tarifini sizlerle paylaşıyor.

9 Ağustos 2011 Salı

alternatif tıp çözümleri

Şifalı bitkilerle tedavi yolları arayanlar için uzmanlarca hazırlanan kür formülleri ile hastalıklarınıza çare olabilecek bitkisel önerileri ileri tıpa alternatif olarak tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus hastalıklara bitkili çareler ve destek ürünleri hazırladığını belirten herkese inanmamanızdır. Alternatif tıp ilaçları hazırlanırken insan sağlığına zararı olmayan doğal iksirler olarak görülmesi gerekir. Bu nedenle evde hazırlayabileceğiniz tariflerde aktarlarda satılan doğal bitkileri tercih edin ve uzmanların önerileri olan kür tariflerini koca karı ilaçları olarak görmeyin. Doğanın emrimize verdiği bitkilerin mucizelerini beraber keşfedelim.