16 Mart 2012 Cuma

İdrar Yolu İltihabı İçin Şifalı Bitkiler

İdrar yolu iltihabını söktüren bitkiler hangileridir? Bu yazımızda bu bitkilerin hangilerinin iltihap söktürücü özelliği bulunduğunu inceleyeceğiz. Bazı hastalıkların tedavisinde bitkisel çözüm olarak çok sayıda bitki önerilmektedir. Şimdi size idrar yolu iltihabı için şifalı bitkilerin hangileri olduğunu açıklayacağız.

İdrar Yolu İltihabına İyi Gelen Şifalı Bitkiler
Huş (betula): Huş ağacı yapraklarının diüretik olduğu bilinmektedir. Huş ağacı hem idrar yolu enfeksiyonlarına, hem böbrek iltihaplarına iyi gelmektedir.
Kullanımı: Yarım litre suya, bir avuç huş ağacı kabuğu karıştırıp çay yapabilirsiniz. Ya da tentür bulabilirseniz, günde birkaç defa iki-üç gram alabilirsiniz.
Ayı Üzümü: İdrar yolu iltihaplarına karşı en etkili bitki olarak ayı üzümü önerilmektedir.
Kullanımı: İltihap söktürücü olarak kullanmak için günde 10 gram yemek gerekir. Ayı üzümü (Arctostaphylos uva ursi), idrar söktürücüdür ve doğal bir antibiyotiktir.
Çay Üzümü( vaccinium) ve Yaban Mersini: Bu iki bitkinin, bakterilerin mesane duvarına tutunmasını önlediği keşfedilmiştir. Her iki bitki de, idrar söktürücü ve antibiyotik özelliğe sahip bir bileşik içerirler. İki bitki de vücutta su tutulmasını önleyici etkiye sahiptir.
Kullanımı: Yaban mersini çayının günde yarım litre kadar içilmesi gerekir. Şimdiden uyaralım, tadı acıdır ve tatlandırılması gerekir. Yaban mersini ve çay üzümü karıştırılıp içilebilinir.
Maydonoz ve sebze suları: Havuç, kereviz, maydanoz ve salatalık gibi sebzelerin suları idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisi için önerilmektedir. Özellikle maydonoz suyunun idrar söktürücü özelliği bilinmektedir.
Kullanımı: Taze olarak elde edilen sebze suları sabah akşam içilmelidir.
Hatmi Çiçeği: İltihap sökücü bitkilerdendir. Özellikle çayı içilerek idrar yolu iltihaplarının tedavisi için kullanılır.
Kullanımı: Dört çay kaşığı hatmiyi, bir litre soğuk suyun içine atın ve bir gün bekletin. Elde ettiğiniz karışımı içerek tüketin.
Ekinezya ve Altınmühür: bu iki şifalı bitkiyi ayrı ayrı veya beraber kullanabilirsiniz.
Kullanımı: İkisinin de tentürlerinden günde iki-üç kez, bir çay kaşığı kullanın.
Doğal çözüm yoğurt: Şifalı bitkiler arasına katma sebebimiz, yoğurdun içerdiği aktif bakteri kültürlerinin hem idrar yolu enfeksiyonlarını, hem mantar oluşumlarını önleyici etkisi sebebiyledir. İçinde canlı kültürler olması gerekmektedir.
Kullanımı: günlük yemek alışkanlığınızda mutlaka yoğurdu mönünüze ekleyin.
İdrar yolu İltihabına iyi gelen diğer şifalı bitkiler: yukarda saydığımız bitkilerden başka, ayrıkotu, karahindiba, altınçomak, yaban kerevizi, ısırgan otu da idrar yolu ihtihaplarını iyileştiren şifalı  bitkilerdendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder