22 Şubat 2011 Salı

öksürük tedavisi için bitkisel kürler

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan üst solunum yolu hastalıklarından olan öksürüğün tedavisi için tedaviye destek amaçlı bitkisel kür tarifi bu sayfamızda. Bu yazımızda öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük için ne yapılır? Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe iyi gelen bitkiler. Doğal yollarla öksürük tedavisi nasıl olur? Öksürüğü ne kesebilir? Balgam nasıl atılır? Balgam söktürücü bitkiler nelerdir? Balgam çıkarmak için ne yapılabilir? Sorularının cevaplarını Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu önerileriyle çözmeye çalışacağız.

Öksürük Tedavi Kürü 1
Soğan Kürü:

Malzemeler:
1 adet orta boy sarı soğan
1,5 bardak su

Hazırlanması ve Uygulanması:
Bir adet orta boy sarı soğanın kabuklarını soyduktan sonra 6 eşit parçaya bölüp koyduğumuz kabın içine bir buçuk bardak su ilave edip kaynatınız. Yaklaşık 5-6 dk. Kaynadıktan sonra ateşten alıp ılıması için bir kenara koyunuz. Hazırladığınız bu soğanlı suyu ılıdıktan sonra süzerek içiniz. Burada tarifi verilen soğan kürünü her defasında yeniden hazırlamalısınız. Hazırladığınız kürü fazla bekletmeden tüketmelisiniz.

Öksürük Tedavi Kürü 2 (Eğer öksürüğünüz balgamlı ise)
Keçiboynuzu Kürü:

Malzemeler:
7-8 adet keçiboynuzu
0,5 litre su

Hazırlanması ve Uygulanması:
Bir kaba doldurduğumuz yarım litre (2,5 su bardağı) suyun içine 7-8 adet keçi boynuzu katıp kaynatın. Su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ateşten alın ve süzün. Elde ettiğiniz suyu içtiğiniz takdirde balgamlı öksürüğünüzün kesildiğini göreceksiniz. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu keçiboynuzlu bu kürü özellikle sigara içenler için önermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder