5 Şubat 2011 Cumartesi

topuk dikeni rahatsızlığına bitkisel kürler

Topuk Dikeni Rahatsızlığına Bitkisel Çözümler
Ayaklarımızın altında meydana gelen ve oluştuktan sonra müthiş şekilde acı veren bu hastalığa Uzmanlar;  kandaki ürik asitin yükselmesi sonucunda meydana geldiği belirtilmektedir. Topuk dikeni hastalığına yakalanmış olanlar öğle ve akşam yemeklerinden sonra 5-6 adet ardıç tohumu yerlerse rahatsızlıklarına iyi gelecektir.
Ayrıca aşağıda tarifi verilen şifalı bitkilerle hazırlanan kürlerinde iyi geldiği lokman hekimlerce belirtilmiştir.
 1 kova sıcak suya 1 çay bardağı kekik koyulur, su ılık hale gelince bu suda ayaklar 20-25 dakika dinlendirilir.
2-3 yemek kaşığı yağlı ve nemli kırmızı pulbiberi metal havanda dövülür. Ezilmiş olan bu biber bir tülbente sarılır ve akşaları yatmadan önce topuk dikeni olan bögeye sarılır. Bu uygulama üç gün üst üste yapılır. Dört, beş ve altıncı günlerde ise biraz yaş olacak şekilde çekirdekli siyah kuru üzüm çekirdekleri çatlayana dek dövülür. İçine 1-2 damla sıvı yağ katılır, 7-8-9 uncu günlerde ise kuru üzüm ve biber karışımı yukarıdaki gibi hazırlanır ve karışık halde ayağa gece yatarken konur. Bir hafta bu küre ara verilir. Bir hafta sonra tekrar bu kür 9 günlük kür halinde uygulanır.
 4 adet elma kabuğu 1 litre suda 10 dakika kaynatılır. 30 dakika demlenir ve süzülür. İki yemek arası saatlerde ve yatarken 1 er bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder