5 Şubat 2011 Cumartesi

göz sulanmasına bitkisel çözümler

Göz Sulanması Hastalığı İçin Bitkisel Kürler
Dünyamızı görmemizi sağlayan tek organımız olan gözümüzde meydana gelen rahatsızlıkları önlemek için bitkisel kürler ile tedavi yolları bulunduğunu biliyor muydunuz? Gözümüzde meydana gelen Göz iltihabı, çapaklanma, göze toz kaçması, nezle veya alerjik durumlar nedeniyle gözlerde sulanma meydana gelebilmektedir. Göz sulanması şikayetleri soğuk havalarda daha da artabilir. Gözlerimizden sadece birinde sulanma meydana gelebileceği gibi iki gözde de birden sulanma meydana gelebilir. Bu yazımızda sizlere göz sulanmasının tedavisi için uygulanabilecek doğal, şifalı, bitkisel tedavi yöntemlerinden bazılarını aktaracağız.

Göz sulanmasının tedavi etmek için bazı bitkisel tedavi yöntemleri şunlardır.
 4 bardak kaynar suya 1 avuç çilek yaprağı konur 15 dakika kaynatılıp süzülür. Sıcak yapraklar temiz gazlı bezin arasına konulur. Göz kapakları üzerine sarılır. Yarım saat istirahat ettirilir.
 2 bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı kişniş konur 10dakika bekletilip süzülür. Suyuna 1 kahve fincanı gülsuyu ilave edilip göze sürülür. Günde 2-3 kere uygulanır.
 1 kahve kaşığı susamın üzerine 5 damla su dökülür karıştıştırılıp göz kapaklarının üzerine sürülür yarım saat sonra yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder