28 Mayıs 2010 Cuma

cilt düşmanı besinler

Cilt Düşmanı Besinler

Bir çok konuda olduğu gibi özellikle de sağlık konusunda önceden tedbir almanın ileride oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemede ne kadar etkili olduğu tüm tıp uzmanları tarafından sık sık dile getirilmektedir.

Cildimiz ile ilgili bilinmesi gereken bir çok özellik var. Ancak gerek cilt bakımı, gerekse temizliği konularında pek duyarsız davranıyoruz. Cildimizde yaşlanma ve sarkmalar başladıktan sonra ise tedavi yolları arıyoruz.
Herkes genç ve güzel bir cilde sahip olmak ister. Genç, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için bazı besinlere dikkat etmemiz gerekmektedir.

İşte o besinler:

Şeker:

Şeker hücrelerin gereksinim duyduğu besinleri çalan bir maddedir.Basit şekerler ciltte renk dengesizliklerine sebep olur ve yüzdeki kızarıkların,kahverengi lekelerin başlıca sebebi de şekerdir.Kalsiyum ve diğer minerallerin basit şekerler yüzünden tükenmesi vücudunuzda doku kaybına,bunun sonucu olarak da sarkık,gevşek bir cilde sahip olmanıza sebep olur.

Yağlar: Bilim adamlarına göre yaşlanmanın en büyük sebebi insan vücudundaki yağların oksidasyonudur. Kötü yağlardan uzak durmak cilt sağlığı için gereklidir. ( kırmızı et, mayonez, çikolata, çörekler, patates cipsi, fıstık ezmesi, margarin, fast-food ürünler.) Ancak beslenme programımızdan yağları tamamen çıkartmak da cildimiz için yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.Cildin iyi yağlara ihtiyacı vardır(zeytinyağı,soya yağı,fındık,balık.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder