8 Haziran 2010 Salı

cilt bakımında bitki yağlarının önemi

Doğal ortamlarında yetişen bitkilerden elde edilen Bitki yağları ile cildinize bakım yaparak cildinizin gençleşmesini ve güzelleşmesini sağlayabilirsiniz. Bitkisel yağlar, zengin içerikleriyle cildi desteklerler. Geleneksel olan bitki yağı kullanımı, cilde yapılan bakımın tamamlayıcısıdır.

Bademyağı:
Acı ve tatlı badem çekirdeğinin karışımından elde edilir. Son derece kullanışlıdır. Özellikle duyarlı, kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini alır. Bebeklerde de kullanılabilir.

Hintyağı:
Müshil ilacı olarak bilinir. Kokusu sebebiyle, kozmetikte katkı biçiminde az miktarda kullanılır. Özellikle saçları güçlendirmede çok etkilidir.

Jojoba yağı:
Meksika kökenli bir ağacın meyve çekirdeklerinden elde edilir. Akışkan bir mumdur. Kozmetikte yaygın olarak kullanılır.

Kabak çekirdeği yağı:
Cildi düzgünleştirir, yumuşatır ve yaşlanmasını geciktirir.

Soya yağı:
Soya fasulyesinin yağı, yüksek oranda içerdiği lesitin ve A vitamini göz önünde bulundurularak, cilt bakımında kullanılan diğer yağlara eklenebilecek en değerli yağlardandır. Cildin beslenmesinde önemli görevler üstlenir.

Susam yağı:
Hafif etkili, cildi besleyen ve güneş ışınlarından koruyan bir yağdır. Cilde derinlemesine etki eder. Temizleyici ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.

Zeytinyağı:
Klasik bir kozmetik katkısıdır. Cilde derinlemesine işler. Kendini yenilemesine yardımcı olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder