14 Temmuz 2011 Perşembe

afrika bamyasının yararları nelerdir

Ülkemizde kara bamya olarak bilinen ve hemen hemen her bölgede yetiştirilebilen Afrika bamyasının faydaları hakkında sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Özellikle yaz aylarında tüketilmesi tavsiye edilen kara bamyanın bilinen en önemli özelliği susuzluğu ve harareti dindirmesidir.


Afrika Bamyası:

Afrika bamyası bitkisinin familyası ebegümecigillerdir. Latince isimleri ise Hibiscus sabdariffa olarak botanikte isimlendirilir. Afrika Bamyasının diğer isimleri ise ve çoğunlukla ülkemizde bilinen isimleri ise Kara Bamyadır. Ömürleri ortalama 12 ay ile sınırlı kalan Afrika Bamyasının bitki büyüklüğü uzunluk olarak iki metreye ulaşabilir. Afrika Bamyası çiçeklerinin rengi pembedir. Afrika Bamyasının ana vatanı Sudan civarıdır. Ülkemizin her bölgesinde rahatlıkla yetiştirilebilir.

Afrika Bamyasının Faydaları:

Afrika bamyasının en önemli özelliklerinden birisi iştah açmasıdır. İştah sorunu yaşayan kimseler afrika bamyası tüketerek iştah sorununa çare bulabilirler. Afrika bamyasının diğer faydası ise bitkinin ana vatanı ile paralel olarak susuzluğa iyi gelmesi ve insan vücudundaki harareti almasıdır. Bu nedenle sıcak bölgelerde özellikle yaz mevsiminde tüketilmesi sağlık açısında faydalıdır. Afrika bamyasının her hangi bir zararı olduğu söylenemez. Rahatlıkla tüketilebilecek bir bitkidir.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder