23 Aralık 2011 Cuma

Bitkisel Akne Tedavi Kürü

Özellikle gençlerin en büyük sorunlarından biri olan aknelerin bitkisel tedavi yöntemleriyle tedavi edilebildiğini biliyor muydunuz? Alternatif tıp uzmanlarından olan Prof. Dr. Ahmet Maranki; Aknelerin bitkisel olarak tedavi edileceği kür tarifini katıldığı bir tv programında açıkladı. Kür tarifini vermeden önce aknenin ne olduğunu, nasıl ortaya çıktığını ve nasıl tedavi edildiğini açıklayarak cilt probleminin evde hazırlanabilen ve aşağıda tarifini verdiğimiz kür sayesinde tedavi edilebildiğini açıkladı.

19 Aralık 2011 Pazartesi

zencefil bitkisinin şifaları

Mide ağrısına iyi gelen şifalı bitkilerin başında zencefil gelmektedir. Zencefili ağızda çiğnemek suretiyle ağız kokusunu bastırdığını hepimiz biliyoruz. Zencefil bitkisinin kanser tedavisinde ve vücut iltihaplarının kurutulmasında da kullanıldığını biliyor muydunuz? Zencefilin başka hangi hastalıklara iyi geldiğini, hangi kanser türlerinde fayda sağladığını beraber görelim.

18 Aralık 2011 Pazar

Bezelyenin Faydaları Nelerdir

Sofralarımıza geldiğinde burun kıvırdığımız bezelyenin sağlık yönünden faydalarını hiç merak ettiniz mi? Dört mevsim yemenin mümkün olduğu bezelyeyi yaz mevsiminde taze olarak, kış mevsiminde ise konserve ya da dondurulmuş şekilde tüketebilmekteyiz. Bezelyenin faydalarını bilerek tüketmek, bilinçli tüketici olarak bezelyenin içindeki maddelerden mümkün olduğunca fazla faydalanmamızı sağlar. Bezelyenin faydalarının neler olduğu aşağıda açıklanmıştır. Bezelyenin hangi hastalıklara iyi geldiği, hangi rahatsızlıkların tedavisinde kullanıldığını bilerek bezelyenin faydalarından yararlanalım.

10 Aralık 2011 Cumartesi

kızılcığın özellikleri

Kızılcık bitkisinin faydaları, şifalı gelen yararları, hangi hastalıklara çare olarak kullanıldığı ile ilgili bilgiler vermeye çalışacağız. Kızılcık bitkisinin çiçekleri, yaprakları ve meyvesi kullanılarak bazı rahatsızlıklara çare olduğu belirtilmiştir. Bu hastalıkların hangileri olduğu aşağıdadır. Bu yazımızda sizlere kızılcık bitkisi hakkında bilimsel bilgiler de sunmaya çalışacağız.


8 Aralık 2011 Perşembe

güzel görünmek için tavsiyeler

Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram olsa da, güzel görünen kişi öncelikle kendisini mutlu hisseder. Mutlu olan kişi de etrafına pozitif enerji verir. Güzel görünmenin bazı incelikleri vardır. Bu yazımızda sizlere bu incelikler hakkında bilgiler vereceğiz. Her kadın güzeldir ve güzel görünmeyi hak ediyor.

4 Aralık 2011 Pazar

sağlığımızı korumak için ne yapmalıyız

Sağlık konusu insanların birinci önceliği olması gerekirken, her önemli şeyde olduğu gibi sağlığımızı da kaybedince kıymetini anlarız. Sağlığımızı kaybetmeden önce sağlığımızı korumak için alınması gerken ve mutlaka uygulanması gereken tedbirleri halk sağlığı ve iç hastalıkları uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ açıkladı. Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ; sağlığımızı korumak ve hastalıklara yakalanmamak için yapmamız gerekenlerin neler olduğunu söyleyerek hastalanmadan önce alınacak tedbirler hakkında bilgiler verdi.

3 Aralık 2011 Cumartesi

Ginseng Hakkında Dr. Ender Saraç Bilgileri

Dr. Ender Saraç; ginseng bitkisinin şifalı bitkiler arasında en sık kullanılan bitki türlerinden biri olduğunu, Çin ve Hindistan gibi Uzakdoğu ülkelerinin tıbbında stres giderici, enerji verici olarak kullanıldığını belirtiyor. Performans artırıcı etkisi olduğu iddia edilen ginseng nedir, gerçekten cinsel performans artırıcı özelliği var mıdır? Kırmızı ginseng olarak da anılan Kore ginsenginin faydaları nelerdir? Sibirya ginsengi yararları ile ginsengin zararları ve yan etkileri nelerdir? İşte Dr. Ender Saraç’ın konu hakkında açıklamaları