7 Ağustos 2012 Salı

Argan yağının cilde faydaları

Argan Yağı cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Argan yağı, derinin yaşlanmasını önler ve çatlamış cildin iyileşmesinde yardımcı olur. Argan yağı, cilt yapısının doğal dengesine kavuşmasını sağladığı için akne ve sivilce oluşumlarına iyi gelmektedir. Pek çok bilimsel çalışma da Argan yağı gerçeğini doğrulamıştır ve uzmanlar bu mucizevî Argan yağının diğer faydalarını bulmak için yeni çalışmalar yapmayı sürdürmektedirler.

Argan yağı cildinizi yumuşatır, nemlendirir ve cildinizi kurumaya karşı korur. Gündüz ve gece kullanımı ile kuru ve nemli cilt arasında denge kurar. Geceleri tüm cilt tipleri için harika bir etki oluşturur. Uyku boyunca cildin yenilenmesini sağlar ve cildin yaşlanmasına karşı savaşır. Nemlendirici etkisi çok güçlüdür; cildi dışarıdan gelecek güneş, kötü hava, soğuk, çatlak ve gerginliklerin oluşumunu önleyerek erken yaşlanmanın önüne geçer.

Faslı kadınlar yüzyıllar boyunca bu mucizevî yağı dudak ve cilt çatlaklarına ve kırışıklıklara masaj yaparak uygulamışlardır. Ancak Argan Yağı’nın en etkileyici özelliği yaşlanmayı önleyici (anti-aging) özelliğidir. Yağ cildin genç kalmasını sağlar ve kırışıklıkların da estetik ameliyata gerek kalmaksızın yok olmasına yardımcı olur. 70.2 mg E vitamini içerir. Bu miktar palmiye yağında 25.6 mg. zeytin yağında ise 7.1 mg. civarındadır. Güzellik uzmanlarının da belirttiği gibi Argan Yağı ile rekabet edebilecek herhangi bir ürün daha yoktur. Yatmadan önce cilde birkaç damla uygulamak cildin yenilenmesi, yumuşaması ve tonunu yakalaması için yeterlidir.

Argan yağının daha fazla etki göstermesi için yüzünüze sürmeden önce temizlemeniz şarttır. Temizlemiş olduğunuz yüzünüze sadece birkaç damla uygulamak yeterli olacaktır. Argan Yağı gün içinde ya da gece yatmadan önce yüze uygulanabilir. Parmağınızın ucuna birkaç damla Argan Yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Parmaklarınızla tüm yüz bölgenize nazikçe masaj yaparak Argan Yağını yüzünüze uygulayın. Yağ çabucak cildinize nüfuz edecek ve cildinizin canlandığını göreceksiniz.

kaynak:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder