25 Şubat 2012 Cumartesi

Altın çilek ile zayıflamak

Altın çilek bitkisinin bazı özellikleri zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Altınçileğin hangi özelliklerinin zayıflamaya etki ettiğini incelerken, bitkinin özellikleri hakkında da bilgiler edinmiş olacağız. Zayıflamak isteyenler için altın çileğin hangi özelliklerinin etkili olduğunu bilmek bilinçli tüketici olmamızı sağlar. Böylelikle bitkisel ürünlerin yanlış kullanımını önlemiş oluruz.


Altın çileğin zayıflatan özellikleri:

Altın Çilek Tok Tutar:

Dünyanın bilinen en lifli meyvesi olan Altın çilek sayesinde zayıflarken açlık hissetmeyeceksiniz. Midede şişen yapısıyla tok tutmaktadır. Altın çilek ile zayıflamaya çalışmak sırf bu nedenle çok kolay bir iştir.

Altın Çileğin İştah Kesici, Tatlı ihtiyacı Giderici Özelliği:

Formülündeki Banaba Leaf sayesinde, kan şekeriniz daha dengeli kalacak ve kilo alımına veya zayıflayamamaya neden olan insülin direncinin çok büyük oranda önünde geçeceksiniz.

Altın Çileğin Gerçek Termojenik Yağ Yakımı Özelliği:

Altın Çileğ’i bu kadar meşhur eden, pek çok ünlünün kullanmasının asıl sebebi ise; Altın çilek vücuda girdikten yaklaşık 55-70 dk sonra vücutta thermogenesis sürecini aktive etmeye başlar. Vücudunuzu, ısıya ihtiyacı olduğu konusunda bir nevi kandırarak başlayan bu sürecin devamında, metabolizma harekete geçer ve vücudu ısıtmak içingizli bir yağ yakımı başlar. Altın çilek kullanımında meydana gelen terlemenin tek sebebi budur. Altın çileği diğerlerinden ayırt eden en önemli özelliklerinden birisi de, bu süreci 24 saate yayabilen tek bitki olması sayesinde, anlık yoğun terlemenin yaşanmamasıdır. Bu sayede sosyal yaşamınızda aşırı terlemenin sebep olacağı olumsuzluklardan kurtulursunuz.

Altın Çilek Kalori Emicidir:

Yetiştiği bölgedeki yerlilerin, yaprağıyla etlerin üzerini kapatarak daha kolay sindirilebilir hale getirdiğin gören bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucu, bitkinin yapraklarında bulunan bir madde olanpapaini keşfettiler. Fakat yaprağından çok daha yüksek oranda papain meyvenin kendisinde bulundu. Bitkisel pepsin de denilen papain maddesi, gıdalardan alınan kalorileri çok büyük oranda emerek, vücutta yağ olarak depolanmasının önüne geçiyor. Ayrıca Mart 2010 da medyada boy boy yer alan haberlere göre, Papaya bitkisinin kanserli hücreleri 24 saat içinde öldürmeye başladığını fakat normal hücrelere hiçbir zarar vermediği bilimsel olarak kanıtlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder