15 Eylül 2012 Cumartesi

Katarakt Nedir


Katarkt hastalığının nasıl oluştuğu, kataraktın hangi yaş gruplarında sık görüldüğü, kataraktı oluşturan nedenler ve katarkt tedavileri hakkında bilgilendirici bir yazıyı sizler için derledik. Katarakt bir göz hastalığıdır ve gözlerin bulanık görmesine neden olur.


Katarakt bir göz hastalığıdır ve genellikle 70 yaşın üzerindeki insanlarda meydana geldiği belirtilmektedir. Katarakt, gözün saydamlığını kaybederek yoğunlaşması sonucu ortaya çıkan bir hastalık olmasına rağmen nadiren de olsa doğuştan da meydana geldiği tespit edilmiştir. Katarakt hastalığı yoğun ışık altında çalışan kişilerde daha erken meydana gelebilmektedir.

Cam işleyen ve kaynak yapan insanlarda bu hastalık çok sık görülmektedir. Erken yaşta bu hastalığa mesleği yüzünden yakalanan birçok insan bulunmaktadır. Bu hastalık ilk olarak gözlerinizin bulanık görmesiyle başlayarak, zaman içerisinde körlüğe kadar ilerleyebilmektedir.

Genellikle bu hastalık yüzünden ilk etapta gözlük kullanmaya başlarsınız. Zaman içerisinde hastalık ilerlediği için, gözlüğünüzü sürekli olarak değiştirmek zorunda kalırsınız. Bu hastalığın bir tedavi yöntemi bulunmuş durumda değildir. Ancak hastalığınız çok ilerlediği zaman göz merceğiniz ameliyat ile çıkartılarak, yerine lens takılmaktadır. Bu şekilde bir tedavi yöntemi bulunmaktadır, ancak bu sadece ilerleyen hastalar için yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder