21 Mart 2014 Cuma

Antioksidan bitkiler

Antioksidan bitkiler, vücudumuza değişik yollarla bulaşan ve sağlığımız açısından en tehlikeli olan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan şifalı bitkilerdir. serbest radikaller olarak da bilinen toksinler, bağışıklık sistemini bozarak kansere, damarların yapı bozukluklarına ve erken yaşlanmaya neden olmaktadır.
 
Antioksidan bitkiler, vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak vücudun toksinlerden arındırılmasını ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırmaktadırlar. Antioksidan özellikli şifalı bitkiler arasında en iyi sonuç alınabilecek sebze brokolidir. Meyve olarak portakal, çok iyi bir antioksidandır. vücuda giren toksin gibi zararlı moleküllerle savaşan ve onları yok ederken yeni gelebilecek toksin ve zararlı maddelere karşı koruyucu kalkan oluşturan antioksidan bitkileri mümkün olduğunca tüketmek gerekir. vücuda herhangi bir yolla giren ve sağlığımızı tehdit eden zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlayan maddelere antioksidan denilmektedir. Diğer tüm kimyasal maddeler gibi vücuda giren serbest radikallerin de yan etkileri bulunmaktadır. Günlük yemek menülerine ekleyeceğiniz brokoli yemekleri ve meyve olarak portakal yemeyi tercih etmeniz antioksidanlarla savaşınızı galip bitirmenizi sağlayacaktır. Brokoliyi haşlarken içine biraz limon suyu ekleyerek vücuda katkısını artırabilirsiniz. Portakalı da sıkarak suyunu içmek yerine posasıyla birlikte tüketmek daha faydalıdır.
 
Antioksidan bitkiler hangileridir?
 
Brokoli ve portakal başta olmak üzere antioksidan özelliği bulunan pek çok şifalı bitki vardır. Ancak bu bitkiler arasında fayda ve etki bakımından brokoli ve portakal diğerlerine göre daha çok fayda sağlamaktadır. Sağlıklı kalmak ve genç görünmek isteyenler antioksidan bitkileri sık tüketmelidirler.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder