9 Aralık 2010 Perşembe

bölgesel fazlalıklara çözüm önerileri

Öncelikle vücudunuz üzerinde yapacağınız tüm çalışmaların zaman gerektirdiğini, sabır ve istikrarın önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Vücudun bir bölgesinde yoğunlaşan yağlar, çok dikkat çeker. Özellikle, bel bölgesi dikkat çekicidir. Vücudun farklı bölgelerinde oluşan yağları yakma yöntemleri bu yazımızda.

Bel bölgesi:
İnce bir bel vücudumuzun daha zayıf ve biçimli görünmesini sağlar. Kıyafetlerimiz daha bir yakışır sanki. Vücudumuzun tam ortasında yer alan bu bölgedeki incelmeler doğal olarak hem üst hem de alt
kısımlarımızı görünüm olarak da etkiler.

Bel bölgemizi inceltmek için en etkili yöntem twister veya disk olarak bilinen alet ile spor yapmak. İlk etapta dalak şişmesine neden olsa da zamanla bu sorun da ortadan kalkmaktadır. Artarak yapılan dönüşler 100 kez ile sınırlandırılmalıdır. Oldukça ekonomik olan ve her yerde bulunabilen bu alet ile yapılan spora başlamadan önce bel bölgenizi ölçün, spora başladıktan yaklaşık iki hafta sonra bel bölgenizdeki incelmeyi sizde fark edeceksiniz. Bu alet ile yapılan spor sırasında ellerimizi omuz genişliğinde açık tutarak duvara veya sabit bir yere tutunarak dönüşler yapılmalıdır.

Biçimli kalçalar:
Öncelikle vücudunuz üzerinde yapacağınız tüm çalışmaların zaman gerektirdiğini, sabır ve istikrarın önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kalça kaslarını her gün çalıştırın. Sonunda istediğiniz duruma geldiğini göreceksiniz.
Bu konuda en garantili yöntem merdiven çıkmaktır. Asansörleri ve yürüyen merdivenleri unutun. Step yapmak da aynı derecede başarılı sonuç verecektir. Merdiven aralıkları az olduğunda ikişer ikişer çıkmak daha faydalıdır. Bunu yaparken, kalçanızdan kuvvet alın.
Çoğunlukla çocukların ayağında gördüğünüz patenlerin, sizin için muhteşem olacağını biliyor muydunuz? Paten kayarak sadece kilo vermez, bacak ve karın kaslarını da çalıştırırsınız.
Televizyon seyrederken bile kalçalarınızı çalıştırabilirsiniz. Bunun için oturduğunuz veya uzandığınız yerde, poponuzu sıkıp gevşetin. Bu sırada karnınız içeride, omuzlarınız geride olsun.
Sarkık Kollar:
Kollarınızı eski gergin günlerine döndürmek istiyorsanız, biseps ve triseps kaslarını çalıştırmalısınız. İki elinize su dolu şişeleri alın. Kollarınızı önde birleştirin. Ellerinizin üstü yere baksın. Kolunuzu yavaş yavaş kaldırın ve indirin.
Diğer bir egzersiz için, ağırlığı bir elinize alın. Bu elinizi önce yukarı doğru gerin, sonra başınızın arkasına, ensenize doğru uzatın. Bunu günde 12 defa yapın.
Kelebek ve kurbağalama yüzmek, orantılı kollara ve kol kaslarına sahip olmanızı sağlar. Ayrıca, evde duvarın karşısına geçip, iki elinizle duvarı itmeye çalışın. Böylece kol kaslarınız fazlasıyla çalışacaktır.
Bacaklar:
Bacaklarınızı inceltmenin en pratik yollarından biri bisiklete binmektir. Bisiklete binmek, aynı zamanda yağ yakmak ve kalp kaslarını çalıştırmak için de önemlidir. Düz bir parkur yerine, eğimli yolları tercih ederseniz, daha fazla yakarsınız.
Eğer sokakta bisiklete binme şansınız yoksa, evde binilen bisikletlerden alabilir veya yakınınızda bir spor salonunda bu egzersizi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder