9 Ocak 2012 Pazartesi

Şifalı Bitkilerin Tedavi Edici Gücü

Şifalı bitkiler, içerdikleri değişik şifalar nedeniyle bu ismi almıştır. Bitkilerin şifalarını ve hangi hastalığa hangi bitkinin iyi geldiği, bitkilerin kökleri mi, sapları mı, yoksa yapraklarının mı kullanılması gerektiği, bitki çayı şeklinde mi, kaynatarak mı, yoksa yakıp küllerinden mi faydalanmamız gerektiğini bitki uzmanları (Alternatif Tıp uzmanları, Herbalistler, Kocakarı ilacı hazırlayabilen ehil kişiler, vs.) belirtilebilir.

Şifalı bitkilerin tedavi edici gücü bulunmaktadır. Bunu anlamak için kullandığımız herhangi bir ilacın prospektüsünü (ilaç hakkında bilgilerin bulunduğu kullanım klavuzu) okumanız sizin için yeterli olacaktır. Prospektüslerde ilaçların yapımında kullanılan bitkilerin Latince isimleri yer almaktadır. Bunun için prospektüsün ilaç etkileşimleri bölümünü inceleyebilirsiniz. Bunları neden mi anlatıyorum? Şifalı bitkilerin gücünü anlamanız için tabi ki. Ama sağlığınıza gerçekten değer veriyorsanız ve ileri derecede tetkik ve tedavi gerektiren hastalıklarınızın tedavisi için mutlaka doktora görünün. Basit bir rahatsızlık olarak gördüğünüz belirtiler, doktor tarafından yaşamsal önemde bir hastalığın belirtileri olup olmadığı tespit edilebilir. Bu nedenle hastalıkların teşhisi ve tedavisini yalnızca uzman tıp doktorlarına yaptırınız.

Hastalıkların teşhis ve tedavisi mutlaka uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. İnsan her ufak tefek rahatsızlığında da doktora başvurmak istemiyor. Bunun gerek maddi, gerekse zaman bakımından her zaman ulaşılabilirliği olmadığından bazı ufak tefek rahatsızlıkların tedavisi için doktora gidilmeyebiliyor.

Şifalı bitkiler ile ilgili etkinlik biçimleri hakkında edindiğiniz bilgiler sayesinde bitkilerin tedavi eden gücünden faydalanmaya başlayabilirsiniz. Özellikle şifalı bitki çaylarının tedavi sürecindeki etkileri göz önüne alındığında kişinin kendini tedavi edebilmesinin ayrıntıları ve sınırları hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. Unutulmamalıdır ki, şifalı bitkiler önemli hastalıklarda ancak, bir uzmanın uyguladığı tedaviye eşlik edebilir veya onu destekleyebilir.

Şifalı bitkiler doğru ve bilinçli kullanıldığında hiçbir yan etki göstermez. şifalı bitkiler ve tedavi edici özelliklerini kullanım şeklini iyice öğrendikten ve belirtilen şekilde uyguladıktan sonra keşfedebilirsiniz. Önerilen reçeteleri mutlaka uygun biçimde ve dozajlarda uygulamalısınız.

Şifalı bitkilerin tedavi edici gücünden, basit rahatsızlıklarınızı geçiştirmek için yararlanın. Önemli hastalıkların tıbbi tedavisi sırasında da, doktorunuzun onayını almak kaydıyla, bu tedaviye şifalı bitkilerle destek verebilirsiniz. Çok iyi tanımadığınız bitkilerle kesinlikle kendinizi tedavi etmeye, hiçbir zaman kalkışmayınız! Doğada her hastalığa çare olabilecek pek çok sayıda şifalı bitki vardır.

Sağlıklı, bilinçli, huzurlu, mutlu ve uzun ömürler dileklerimle.

admin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder