4 Ocak 2012 Çarşamba

Yanlış Beslenmenin Sonuçları

Fast-food tarzı beslenme özellikle çocuklar ve gençler arasında oldukça yaygınlaştı. Bu beslenme türü birçok sorunu da beraberinde getirdi. Gençlerde görülmeye başlayan kalp sorunları, selülit, obezite gibi rahatsızlıkların nedeni bu beslenme türü olarak dünya tıp uzmanları tarafından dile getirilmektedir. Dr. Ender Saraç’da bu konuya dikkat çekerek biz ebeveynleri uyarmakta ve aşağıdaki önerilere kulak vermemizi istemektedir.

Bu beslenme türü ile ortaya çıktığı belirtilen çocuklarda ve gençlerde görülen selülit ve fazla kilolar tüm dünya ülkelerini etkilemektedir. Hızlı beslenme sonucu ortaya çıkan hastalık ve rahatsızlıkların temelinde fast food beslenme, rafine gıdalar, beyaz un ile beyaz şekerin fazla tüketilmesi ve aşırı hareketsizlik vardır.

Son zamanların çocuk ve gençlerinde sık görülen hiçbir şeyden mutlu olamama, stres ve çabuk sıkılma gibi etkenler de kilo alma nedeni olabilir. Klinik tecrübelerimde, birçok hastamda fazla kilolarının altında yatan en önemli nedenlerden birinin gizli depresyon olduğunu gördüm. Bu durumda ruhsal açıdan olumlu etki yapabilecek davranışların tedaviye eklenmesi şarttır. Aslında en ideali bir ekip çalışmasıdır. Eğer imkan varsa ekip; iyi bir zayıflama merkezi, doktor, fizyoterapist, psikolog, diyetisyen ve spor eğitmeninden oluşmalıdır.

Aslında zayıflama tıbbi bir durum olabileceğinden çoğu zaman kişilerin işe bir tahlille başlamaları daha uygun olacaktır. Verilen diyet programlarını ve yardımcı yaklaşımları sabırla uygulamak çok önemlidir. Sürekli olarak değişiklik aramak, bir merkezden başka bir merkeze gitmek, bir diyetten başka bir diyete geçmek, diyeti bir uygulayıp bir bırakmak, kulaktan dolma bilgilerle diyet yapmak kısa süreli başarılar getirse de uzun vadede sıkıntılara yol açabilir.

Diğer bir önemli konu da, zayıfladıktan sonra aynı kiloyu sağlıklı bir şekilde korumaktır. Yapılan en büyük hatalardan biri hedefe ulaştıktan sonra hemen gevşemek ve eski, hatalı alışkanlıklara dönmektir. Siz siz olun bu tip davranışlarla metabolizmanızın dejenere olmasına asla izin vermeyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder