10 Ocak 2012 Salı

zaman tasarrufu için tavsiyeler

Hayatın karmaşası ve telaşı içinde zamanın yetmediğinden şikayet ederiz. Güne başlangıç zamanından itibaren gece yatma vaktine kadar hayatınızı planlı bir şekilde yaşamaya çalışın, böylelikle ani çıkan durumlar karşısında zamanınız olduğunun farkına varacaksınız. Planlı yaşamak, size ve çevrenize olumlu etkiler sunacaktır. Planlı yaşamın en önemli özelliği zaman tasarrufu sağlamasıdır. Zamandan nasıl tasarruf edeceğiniz hakkında sizlere birkaç ipucu hazırladık. Bu zaman tasarrufu ipuçlarını uyguladığınızda 24 saat, size de yeter gibi geliyor.


Zaman tasarrufu için ipuçları:
Güne mutlaka zamanından erken kalkarak başlayın.

Yataktan kalktığınızda, üzerinizdeki uyku mahmurluğunu atmak için yüzünüzü mutlaka soğuk suyla yıkayın. Soğuk su, ciltteki sinirleri uyararak yaşlanma etkilerini de geciktiriyor.
Evden çıkarken kendinize bu günüm güzel geçecek diye teskinde bulunun. Unutmayın! İyi düşünceler, her zaman olmasa da iyi sonuçlar verir.

Her şeyin başı sağlık. Bu nedenle sağlığınıza dikkat edin, yedikleriniz ve içtikleriniz size göbek değil, yaşam bağı oluştursun.
İş veya evde geçirdiğiniz zamandan kendinize soluklanmak için biraz zaman ayırın, bu zamanı çay, kahve gibi içeceklerle süsleyin.

Karşılaştığınız olaylar karşısında bocalamayın. Olaylara karşı alternatif çözümleriniz olmalı.
Olaylar karşısında umutsuzluğa kapılıp demoralize olmak yerine mantıklı davranarak hareket edin ve problemleri çözmeye çalışın.

Yaptığınız planlamaları not edin. Şu saatte şunu yapacağım gibi. Not almak sizi unutkanlığın olumsuz etkilerinden kurtaracaktır.
Kendinize ideal bir çalışma ortamı hazırlayın. Bu ortamda sizi motive edecek nesneleri göz önünüze koyun. Böylelikle konsantrasyonunuz bozulduğunda bu nesneler sayesinde işinize çok çabuk yoğunlaşabilirsiniz.

Yataktan kalktığınız andan itibaren, gece tekrar yatağa girene kadarki zamanınızı planlayarak, zaman tasarrufu olan bir yaşam sürmeye çalışın.
Hayatınız ile ilgili hayaller kurun.

Hayallerin sınırı yoktur, hayal kurmayı bilenlere (hayatın her evresinde kapıları açan sihirli bir tavsiye)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder