12 Ocak 2012 Perşembe

Bağırsak kurdu nasıl dökülür

Bağırsak kurtları aslında bağırsak parazitleridir. Bu parazitler halk arasında kıl kurdu, kamçılı kurt, kancalı kurt veya şerit diye tanınırlar. Özellikle çocuklarda daha sık rastlanmakla beraber hemen herkeste görülebilmektedir. Bağırsak parazitleri bulaşıcı olduğu için evdeki birinde varsa diğer ev sakinlerine de bulaşma riski vardır. Bu nedenle, evdeki bir bireyde görülen bağırsak paraziti hastalığına karşı diğer ev üyeleri de gerekli tedbirleri almak zorundadır.


Bağırsak paraziti hastalığı (bağırsak kurdu) zamanında tedavi edilmezse kansızlık, barsak tıkanması, çocukların büyümesinde gecikme, akciğer rahatsızlığı belirtileri, karaciğer-dalak büyümeleri, deri döküntüleri, hatta ağır organ hasarlarına bile neden olabilmektedir.

Bağırsak Kurdu Oluşumunun Nedenleri:

Bağırsak kurdunun bulaşma nedenlerinin en başında kirli sular gelmektedir. Evinizde kullandığınız şebeke suyunun da kirli olması durumunda yıkadığınız sebzelerden, musluklardan içilen sudan, parazit yumurtalarının bırakıldığı çarşaf ve giysilerden insanlara geçebilir.

Bağırsak kurdunun tedavisi için bitkisel ve doğal tedavi önerileri:

Nohut Kürü: Nohut yumuşayıncaya kadar sirkenin içinde bekletilir. Yumuşayan nohut sabahları aç karnına 5-6 adet yenilirse bağırsak parazitlerini döker.
Süt Kürü: Her sabah aç karnına içilecek bir su bardağı süt parazitleri tedavi eder.

Aynısefa Kürü: Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı aynısefa çiçeği katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra sabahları aç karnına içilir.
Papatya Kürü: Bir litre suyun içine 2 avuç papatya katılıp kaynatılmasının ardından sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer çay fincanı içilir.

Defne ve Pelinotlu Kür: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı defne ve bir çorba kaşığı pelin otu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer su bardağı içilir.
Önemli Not: Yukarıdaki bağırsak paraziti tedavi kürlerini hamile bayanların kullanması sakıncalıdır.

1 yorum: